Статии за диабета

42 фактора, които влияят на кръвната глюкоза

От Адам Браун* за diaTribe.org

Като човек с диабет, винаги попадам в капана на мисълта, че съм виновен за кръвната си глюкоза извън целевата зона. Но след 17години с диабет научих, че съществуват всякакви фактори, които влияят на кръвната глюкоза, много от които са невъзможни за контрол, за запомняме или дори за отчитане.

Въз основа на личния си опит, разговори с експерти и резултати от научни изследвания, тук съм съставил списък от 42 фактора, които влияят на кръвната глюкоза. Добавих стрелки, за да покажа общия ефект, който тези 42 фактора оказват върху кръвната ми глюкоза, или ефекта, който се предполага, че имат върху кръвната глюкоза, въз основа на резултати от изследванията.

Въпреки това, не всеки организъм ще реагира по един и същ начин, така че най-добрият начин да видите как някой фактор влияе върху вас е чрез личен опит – проверявайте кръвната си глюкоза по-често с глюкомер или носете сензор и потърсете модели на реакциите на вашето тяло.

Прочетете цялата статия

*Адам Браун, диагностициран с диабет през 2001 г., работи като главен редактор и колумнист в diaTribe. Адам пише авторска колона на diaTribe.org, Adam’s Corner, която от 2013 г. дава съвети за диабет на повече от 1 милион души. Целта на Адам в diaTribe е да информира, като разказва за дейността на стотици конференции за диабет по целия свят. Той работи с много изтъкнати ендокринолози. Първата му книга, Bright Spots & Land Mine, предоставя съвети от личен опит и е практическо ръководство за читателите, за да разберат какво е най-доброто за тях.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *