Статии за диабета

Хлебни Единици. Хлебен Фактор

Втората статия от краткото ръководство за по-добър контрол на диабета е посветена на Хлебните Единици и Хлебния Фактор. За да включваме разнообразна храна в менюто си, трябва да се научим да изчисляваме количествения състав на Въглехидратите в продуктите и да определяме колко Въглехидрата отговарят на исканите от нас Хлебни Eдиници. Ще разберем какво е Хлебен Фактор и как с негова помощ да пресметнем дозата си инсулин спрямо въглехидратите, които искаме да изядем. В статията ще откриете основните формули и много примери за различните видове инсулини – регулярни бързи като Актрапид и Хумулин R или ултрабързи инсулинови аналози като НовоРапид, Хумалог и Фиасп.

КЪМ ЦЯЛАТА СТАТИЯ

ХЛЕБНИ ЕДИНИЦИ

ХЛЕБЕН ФАКТОР

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *