Статии за диабета

Споделяне на статистически данни за КЗ от приложението xDrip+

Много често при хората с диабет, които ползват сензор, възниква въпроса как да бъдат споделени данните за контрола на КЗ с лекуващия ендокринолог. Ако вие имате сензор и имате Nightscout сайт, нещата са лесни, но ако нямате направен такъв сайт, а ползвате приложението xDrip+, пак имате възможност да направите така, че вашият ендокринолог да може да види дистанционно какъв е контролът на вашата КЗ.
Разработчиците на xDrip+ са предвидили възможност от приложението да се генерират статистически данни и след това те да бъдат споделяни с вашия лекар. Тук ще опиша какви са
стъпките, които трябва да изпълните за да генерирате статистическия файл и как след това да покажете
на вашия лекар как с 1-2 клика той може дистанционно да разглежда данните за вашия контрол на КЗ за избран от него период назад във времето – 1 ден, 3 дни, 1 седмица, 2 седмици, 1 месец, 3 месеца.
Данните съдържат информация за средната стойност на КЗ, медианата, очаквания гликиран хемоглобин, стандартното отклонение, времето в целевата зона. Има таблица и графика, която нагледно показва какъв е бил контрола, къде са слабите места (часове) и т.н.

Цялата статия свалете ОТТУК

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *